Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ήρθε η στιγμή και για τις Ελληνικές ομάδες να ξεκινήσουν και επίσημα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η αρχή γίνεται με τον Αστέρα Τρίπολης που θα αντιμετωπίσει την Φιλανδική ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ , στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League.Ο αγώνας διεξάγεται στο Ράατι της πόλης Οουλού 165 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική έδρα της Ροβανιέμι.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ROVANIEMI (το προφίλ της αντιπάλου του Αστέρα):
Η Ροβανιέμι ιδρύθηκε το 1950 , πρόκειται για μία μικρομεσσαία ομάδα της Φιλανδίας . Ως επιτυχίες της έχει να επιδείξει τα δύο κύπελλα που κατάκτησε το 1986 και το 2013 . Φέτος στο Europa League αγωνίζεται ως κυπελλούχος Φιλανδίας. Είναι η τέταρτη Ευρωπαϊκή παρουσία της , έχοντας απουσιάσει από το θεσμό 24 χρόνια . Καλύτερη πορεία της Φιλανδικής ομάδας στην Ευρώπη είναι το 1988 φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Κύπελλο Κυπελλούχων όπου και αποκλείστηκε από την Μαρσέιγ . Φέτος στο πρωτάθλημα κινδύνεψε μέχρι και με υποβιβασμό συμπληρώνοντας 19 παιχνίδια με 6 νίκες .
Πλέον σταθεροποιήθηκε η κατάστασή της αφού απομακρύνθηκε από τον υποβιβασμό 9 βαθμούς και στα τελευταία 5 παιχνίδια είναι αήτητη  (3-2-0) . Αξιοσημείωτο είναι ότι το περασμένο Σαββάτο νίκησε με 3-0 την ουραγό Τουρκού. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιούχα Μαλίνεν και από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο 23χρονος Νιγηριανός Ομπιλορ (αμυντικός), οι μέσοι Οκόκεν και Οτάρου και ο 27χρονος επιθετικός Κόκο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:
Ο Αστέρας ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Αυστρία. Όσον αφορά τα φιλικά παιχνίδια που έχει πραγματοποιήσει έχει μία ήττα με 1-0 στο ΤΙΡΟΛΟ από την Ντιναμό Δρέσδης και μια ισοπαλία (1-1) με την Τσέχικη Μπριμπαμ. Επίσης ματαιώθηκε ο αγώνας της περασμένης Τετάρτης με τη Ζεσταφόνι στη Γεωργία λόγω βροχής.
     Οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας της Αρκαδίας ήταν πολλές. Αποκτήθηκαν οι Μάσα(επιθετικός) , Ρόλε (μέσος) , Παντελειάδης (αριστ. χαφ) , Μπαντιμπαγκά (επιθετικός) , Τορμένα (μέσος) και ο Κιτόκο. Διατηρήθηκαν οι Ουσέρο , Μπαράλες και Ντε Μπλάσις , και αποχώρησαν οι Ναβάρο (εξτρέμ) , Καράσκο (επιθετικός ) και Φορμίκα ( μπακ). Στην τεχνική ηγεσία συνεχίζει από πέρσι ο Στάικος Βεργετής.
     Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟ EUROPA-LEAGUE
Είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία του Αστέρα στα προκριματικά του Europa - league,
έχοντας 5 ισοπαλίες στα 6 ματς που έχει δώσει . Η ομάδα της Τρίπολης αναζήτα την πρώτη της Ευρωπαϊκή νίκη εναντίον της Ροβανιέμι.. Το 2012 αντιμετώπισε αρχικά την Ιντερ Μπακού την οποία και απέκλεισε με δύο ισοπαλίες και αργότερα εγκατέλειψε τον θεσμό από την Μαρίτιμο (πάλι με δύο ισοπαλίες). Πέρσι αποκλείστηκε από την Ραπίντ Βιέννης (1-1, 1-3) κάνοντας την πρώτη ευρωπαϊκή ήττα του.
 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Η Ροβανιέμι είναι πολύ πιο προετοιμασμένοι από τον Αστέρα αφού έχει δώσει 19 επίσημα παιχνίδια στο πρωτάθλημα σε σχέση με τον Αστέρα που ακόμα δεν έχει δώσει επίσημο παιχνίδι , παρά μόνο 2 φιλικά. Από την άλλη ο Αστέρας είναι φανερά πιο ποιοτική ομάδα και πιο έμπειρη στο θεσμό. Η γνώμη μας είναι ότι η ομάδα της Τρίπολης θα χάσει και προτείνουμε με πάρα πολύ ρίσκο αλλά με εξαιρετική απόδοση το ακριβές σκορ 2-0.
145. ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0 ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ (13,00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου