Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΩΡΑ…EUROPA!! (ΑΘΛΗΤΗΡΙΟΣ)

     Αγαπητοί φίλες και φίλοι του στοιχήματος, το διήμερο  που περιελάμβανε αγωνιστική δράση στα πλαίσια του champions league έφτασε στο τέλος  του , αφήνοντας -τουλάχιστον  στον γράφοντα  διότι για εσάς ελπίζω τα πράγματα να εξελίχθηκαν ασφαλώς πιο ευχάριστα- μια μάλλον γλυκόπικρη γεύση. Η κατάσταση έχει ως εξής : τα μεν ματς Γιουβέντους-Μονακό και Παρί Σαιν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα επαλήθευσαν τις προβλέψεις μας (ειδικά στο πρώτο υπήρξε ακρίβεια ακόμα και στο τελικό σκορ ,καθώς και στο εύρος των τερμάτων και στο δεύτερο όμως υπήρξε ευστοχία σε ότι αφορά το διπλό των –ομολογουμένως απολαυστικά καταιγιστικών-‘μπλαουγκράνα’ το αμφίσκορο που εμφανίστηκε αλλά και το οver ) τα άλλα δύο όμως ματς ξέφυγαν εντελώς από την πεπατημένη και την κοινή λογική με αποκορύφωμα θεωρώ την εμφατική επικράτηση της Πόρτο με 3-1 επί της μεγάλης Μπάγερν του Γκουαρντιόλα! Και το 0-0 όμως στην μάχη της Μαδρίτης ξένισε θεωρώ πολύ κόσμο που περίμενε – δικαίως εκτιμώ- και ανάδειξη νικητή (και ο 1 αλλά και το 2 παίχτηκαν αρκετά ) αλλά και ουκ ολίγα τέρματα, τα οποία δεν ήρθαν ποτέ..


Μια καινούρια όμως (στοιχηματική και όχι μόνον) μέρα ξημερώνει και επειδή όπως λένε ΄μπάλα είναι και γυρίζει’ ας ελπίσουμε ο θεσμός του Europa League να αποδειχθεί σαφώς πιο γουρλίδικος συγκριτικά με τον πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό!! Η αλήθεια πάντως είναι , προβαίνοντας σε μια πρώτη γρήγορη πλην σφαιρική ματιά στο σημερινό κουπόνι, δεν προκύπτει σημείο το οποίο να με εμπνέει για μεγάλη πιθανότητα επιβεβαίωσής του!!βλέπω παιχνίδια αρκετα ισορροπημένα και ανοιχτά σε ποικίλα ενδεχόμενα εξέλιξής τους. Επειδή όμως ευκαιρίες πάντα θα βρει κανείς , ας δούμε τι αποκομίσαμε και που επικεντρωθήκαμε ύστερα από μια δεύτερη, πιο προσκετική , παρατήρηση του κουπονιού.
Αναλυτικότερα λοιπόν:
-        Στο παιχνίδι Βόλφσμπουργκ- Νάπολι το μάτι μου πήγε κατευθείαν στο αμφίσκορο και δεν σας κρύβω ότι.. σταμάτησε εκεί! Οκ σίγουρα στο 1.45 δε συνιστά δα και καμία σπουδαία στοιχηματική ευκαιρία , όμως και ο ΟΠΑΠ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα! Κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι? Ο άσος πληρώνει μεν –όχι με αμελητέα διαφορά- καλύτερα  (1.70) και είναι ένα σημείο που έχει ήδη παιχτεί πολύ και θα συνεχίσει και αύριο να παίζεται, δεν σας κρύβω όμως ότι το φοβάμαι! Όχι πως με μια Βόλφσμπουργκ σε δαιμωνιώδη φόρμα και που θα αγωνίζεται μπροστά στο ένθερμο κοινό της δεν έχει πιθανότητες να εμφανιστεί, κάθε άλλο.. Όμως στο ευρωπαϊκο στερέωμα –ίσως ακουστεί ως προκατάληψη, δεκτό-  όταν πρόκειται για γερμανική ομάδα και αυτή δε λέγεται Μπαγερν τότε κρατάω μικρό καλάθι. Και η Βόλφσμπουργκ  αποτελεί τυπική τέτοια περίπτωση ομάδας : αναντίρρητα ταλαντούχα και με πληθώρα λύσεων επιθετικά  μεν, αφελώς αφήνει κενούς και αφύλαχτους χώρους στα μετόπισθεν δε! Και η Νάπολι μπορεί το τελευταίο διάστημα να χωλαίνει στις εγχώριες διοργανώσεις διαθέτει όμως επιθετικογενείς παίκτες από το πάνω ράφι όπως Ιγκουαϊν , Καγιεχόν, Χάμσιν οι οποίοι είναι άδιαμφισβήτητα ικανοί να εκμεταλλευτούν τις προαναφερθείσες αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων. Για αυτό λοιπόν το g/g με καλύπτει άνετα. Δεν θα μπορούσα φυσικά , ως δευτερέυουσες επιλογές ,να μην σταθώ και στο πιθανότατο over (τιμάται 1.55) αλλά και για τους πιο ρισκαδόρους στο εύρος τερμάτων 4-6 που αμείβεται διόλου ευκαταφρόνητα στο 2.40!!
-        Στην αναμέτρηση Μπριζ-Ντνιεπρ αρχικά έκλίνα προς τον άσο που προσφέρεται στο, αρκετά δελεαστικό για τα δεδομένα του.. σφιχτού ΟΠΑΠ 1.85 . Αθόρυβη και ουσιαστική ως τώρα - ωστόσο -η Ντνίπρο αποτελεί οπωσδήποτε την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης και σε συνδυασμό  με την πληροφόρηση για σοβαρές απουσίες βασικών παικτών (ιδίως στην άμυνα) για τους Βέλγους ο ενθουσιασμός για το σημείο προς..τα αρισστερά δεν είναι το ίδιο υψηλός. Η Μπριζ -πέρα από την σταθερότατη πορεία στο βελγικό πρωτάθλημα- έδειξε μεν πολύ σοβαρό πρόσωπο απέναντι στην  δυνατή Μπεσίκτας  στην προηγούμενη φάση του θεσμού , την απέκλεισε κόντρα στα προγνωστικά αλλά νομίζω ότι   η σφιχτή άμυνα των Ουκρανών θα της βάλει ζητήματα και αν λάβουμε υπόψη την ικανότητα των φιλοξενουμένων να σκοράρουν σε χρόνο ..ανύποπτο είμαι πιο ζεστός  κυρίως για  εύρος τερμάτων 2-3 (όχι απορριπτέο το 1.75 ) και γιατί όχι για πιθανό Χ ένα σημείο με προφανώς αυξημένο βαθμό δυσκολίας ως προς την επιτευξή του αλλά και με το 3.30 να θέλγει.
-        Στην αναμέτρηση Ντινάμο Κιέβου-Φιορεντίνα κλίνω (και εκεί! ) έστω και με δόση ρίσκου προς το εύρος τερμάτων 2-3 (1.75) ας μην ξεγελάει το προόσφατο..χορταστικό 5-2 των Ουκρανών επί της Έβερτον , εδώ έχουμε να κάνουμε με πρώτο και όχι επαναληπτικό αγώνα (άρα θα υπάρξει πιο προεσεκτική-συντηρητική διαχείριση από την Ντνίπρο) και εξάλλου η Φιορεντίνα απέχει μακράν από τους αλλοπρόσαλλα φέτος ‘Ζαχαρωτά’.  Ακόμα και το under θα σκεφτόμουν ως πιθανή λύση αλλά επιφυλάσσομαι λόγω των αναγνωρισμένων επιθετικών ικανοτήτων και των δύο ομάδων. Ιδιάιτερα ανοιχτό παιχνίδι δεν πρόκειται πάντως να παρακολουθήσουμε, πιστεύω. Για όσους εξ ημών μας..τρώει το  χέρι μας funbet  1-1!!

-        Για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στην Ανδαλουσία ανάμεσα στη Σεβίλλη και στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κρατάω τον όντως πιθανό άσσο , που πάντως έχει υπερφορτωθεί και αυτό δημιουργεί επιφυλάξεις,   με το 1.60 στο οποίο αυτός προσφέρεται να είναι οριακά αποδεκτός. Η αλήθεια είναι πως η πλειάδα απουσιών των φιλοξενουμένων (με προεξάρχουσα φυσικά αυτή του στυλοβάτη της επίθεσης Χουλκ ) και η σταθερή συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν το θεσμό οι Ανδαλουσιάνοι δεν μας επιτρέπουν να κοντράρουμε εύκολα την ομάδα του Ουνάι Έμερι!  H απουσία πάντως του Χουλκ  μου δημιουργεί αμφιβολίες για το g/g (εκτιμώ οτι πολύ δύσκολα οι γηπεδούχοι δε θα βρούν δίχτυα) και από τη στιγμή που πληρώνει περίπου ότι και ο άσος , το αποφεύγω! Για όσους επιθυμούν μεγάλη δόση ρίσκου –αλλά και  ανάλογη απόδοση- και χωρίς φυσικά να αποτελεί βασική επιλογή κρατάμε στο 4.00 το συνδυασμό Χ ημίχρονο 1 τελικό αφού η Ζενίτ στο Τορίνο μας έδειξε ότι διαθέτει αρετές διαχείρισης παιχνιδιού οπότε ίσως προβάλλει κάποια αρχική αντίσταση στους Σεβιλιάνους!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ-ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΑΠΟΛΙ G/G (1.45)
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΝΤΝΙΕΠΡ 2-3 ΤΕΡΜΑΤΑ (1.75)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ –ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 2-3 ΤΕΡΜΑΤΑ (1.75)
ΣΕΒΙΛΛΗ ΖΕΝΙΤ 1 (1.60)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ..ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΡΙΣΚΟΥ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΑΠΟΛΙ 4-6 ΤΕΡΜΑΤΑ (2.40)
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΝΤΝΙΕΠΡ Χ (3.30)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ 1-1 (5.75)
ΣΕΒΙΛΛΗ- ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ/1 ΤΕΛΙΚΟ (4.00)

Καλή επιτυχία , όποιες και αν είναι οι επιλογές σας

Αθλητήριος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου