Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (GKASTONE)

 

Σήμερα λέω να ασχοληθούμε με κάτι εκτός στοιχήματος  που μας απασχολούσε από τα παλιά , είχαμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα και είχαμε δώσει μία διαφορετική διάσταση σε αυτό την περσινή χρονιά . Το θέμα δεν είναι άλλο από την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα που πέρσι δέχτηκε μεγάλη κριτική από το ιστολόγιο για την αγωνιστική του ανάκαμψη και την είσοδό του στην 5άδα τη σεζόν 2012-13.
   Αρχικά να επισημάνω ότι αυτά που θα αναφέρω και θα πω για την συγκεκριμένη ομάδα είναι μια προσωπική μου άποψη και πλέον όχι όλου του ιστολογίου μιας και η ομάδα του ιστολογίου μεγάλωσε και οι απόψεις είναι πολλές και έρχονται σε αντιπαράθεση. Για να ξεκινήσω λοιπόν πέρσι η κριτική που έκανα για την ομάδα της Ηπείρου ήταν μέχρι και για τον υποβιβασμό της στη Football - League , πράγμα που δεν έγινε. Όμως πέρσι η ομάδα είχε απογοητευτικό πρόσωπο τερματίζοντας στην 11η θέση κερδίζοντας την σωτηρία της ουσιαστικά στις τελευταίες αγωνιστικές. Η κριτική που έκανα για τον Αγιάξ της Ηπείρου έγινε επειδή την σεζόν 2012-13 η ομάδα από πολλούς εγίνε μύθος και θρύλος . Ηθέλα με τον τρόπο μου να δείξω πως τα πράγματα δεν είναι έτσι και όλα αυτά που λέγονται απέχουν λίγο από την πραγματικότητα. Φέτος μπορώ να πω ότι ο ΠΑΣ ήταν καλός καλύτερος από πέρσι καλύτερος ίσως και από πρόπερσι.
  Ολα αυτά όμως που έχει καταφέρει η Ηπειρώτικη ομάδα και έχει γίνει γνωστή και (δήθεν) φόβητρο για όλες τις ομάδες , τα κατάφερε όχι με θέαμα , όχι με ωραίο ποδόσφαιρο αλλά με την ασφυκτική άμυνα και την εύνοια της τύχης. Επιπρόσθετα να αναφέρω ότι υπάρχουν ομάδες που προσφέρουν θέαμα και ταυτόχρονα διακρίνονται σε Ελλάδα και Ευρώπη . Κάποιες από αυτές τις ομάδες είναι ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης που αξίζουν εκεί που βρίσκονται και αξίζουν και πολλά παραπάνω και είναι θέμα χρόνο να τα κατακτήσουν.
   Όμως ο ΠΑΣ δεν έχει δείξει να αξίζει την 5η θέση που κατάκτησε πρόπερσι και την 6η θέση φέτος.
Τρανταχτό παράδειγμα το βίντεο που ανέβασε το συνδρομητικό κανάλι Noavasports με τα high lights του αγώνα για τα play-off  ΠΑΟΚ-ΠΑΣ την σεζόν 2012-13. Σήμερα τυχαία το παρακολούθησα και είδα έναν Παοκ με πάνω από 15 τελικές να παραδίδει θέαμα στην κατάμεστη Τούμπα , με δοκάρια με ωραίο ποδόσφαιρο να χάνει από έναν Πας που έκανε την μοναδική του ευκαιρία στο 88' και μάλιστα από στημένη φάση (κόρνερ). Ετσι ξέρει να παίρνει τους αγώνες ο ΠΑΣ , εβλέπα το βιντέο και περίμενα να δω μία φάση του Αγιαξ της Ηπείρου , η φάση όμως δεν ερχόταν ποτέ , ξαφνιάστικα για αυτό και κοίταξα πάλι τον τίτλο του βίντεο για να επιβεβαιωθώ ότι όντως έλεγε 0-1 . Οπότε αφού περνούσαν τα λεπτά και οι φάσεις για τον ΠΑΟΚ σκέφτομαι και λέω ότι το γκολ ο ΠΑΣ σε αυτό το παιχνίδι θα το έβαλε στο 90' από στημένη φάση ή ακόμα και από πέναλντι. Πράγμα που έγινε το γκολ αν το δείτε (3,30' στο βίντεο) είναι απλά ένα πολύ τυχερό γκολ. Και γίνεται ακόμα πιο τυχερό γκολ αν αναλογιστούμε τις απίστευτες ευκαιρίες του Δικέφαλου του Βορρά. Απλά στεναχωρήθηκα για αυτή την άδικη νίκη και αναρωτήθηκα πως ομάδες με τέτοια χαρακτηριστικά βγαίνουν οι φήμες ότι είναι υπερομάδες.
  Τελειώνοντας επείδη ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι είναι μόνο ένα ματς και δεν είναι η γενική εικόνα του ΠΑΣ να αναφέρω ότι οι αγώνες της ομάδας της Ηπείρου κατα πλειοψηφία είναι έτσι τα τελευταία χρόνια και πολύ πιο πολύ εκείνη την χρονιά. Ήρθε η ώρα λοιπόν να απομυθοποιήσουμε τον ΠΑΣ-Γιάννινα και να ασχοληθούμε με ομάδες που αξίζουν πραγματικά την διάκριση σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Το άρθρο για την πρόβλεψη του υποβιβασμού του ΠΑΣ γράφτηκε την Τρίτη 10 Σεπτέμβρίου 2013 με τίτλο ΠΑΣ... για FOOTBALL-LEAGUE
(http://pamestoixima24.blogspot.gr/2013/09/football-league.html)
και το μέρος δεύτερο αναρτήθηκε την Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014 (http://pamestoixima24.blogspot.gr/2014/02/football-league.html)

Το βίντεο με τα high lights από τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ για τα play-offs 2012-2013




GKASTONE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου