Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ..ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ!! (AΘΛΗΤΗΡΙΟΣ)

   Πιστευτό  ή μη, η διαίσθηση μου επαληθεύθηκε σε ότι αφορά το ζευγάρωμα για τους ‘4’ του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού!! Η κληρωτίδα ανέδειξε λοιπόν σήμερα το μεσημέρι τα ζευγάρια Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους και Μπαγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα με φόντο τον τελικό του Βερολίνου στις 6 του προσεχούς Ιουνίου και έπαθλο την πολυπόθητη συμμετοχή για αυτόν!
Τι συναισθήματα και προσδοκίες γεννά αυτή η κλήρωση στους ποδοσφαιρόφιλους που βεβαίως εναγωνίως την ανέμεναν? Κατάρχάς θεωρώ απογοήτευση καθώς αποκλείεται το ενδεχόμενο του τελικού Μπαγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα! Θα ήταν κατά γενική ομολογία από τους πιο ενδιαφέροντες τελικούς όλων των εποχών, ανάμεσα σε δύο τρομερά ποιοτικές και φουλ φορμαρισμένες ομάδες..
Από την άλλη πλευρά όμως η κρυφή λαχτάρα του να δούμε για πρώτη φορά έναν τελικό Τσαμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης –αδιαφιλονίκητα το Νο1 ντερμπι σε παγκόσμια κλίμακα- είναι αρκετά πιθανόν να επαληθευθεί!
Προσωπικά ρισκάρω την πρόβλεψη πως το ζευγάρι του τελικού θα Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους και με τελικό νικητή – τροπαιούχο τους Καταλανούς!! Θεωρώ πως εφ΄όσον η ‘Βασίλισσα’,η οποία δε διανυέι περίοδο φορμαρίσματος, έδειξε ότι δυσκολεύεται απέναντι σε σφιχτές και σκληροτράχηλες άμυνες  -όπως αυτήν της συμπολίτισσας της Ατλέτικο  την οποία απέκλεισε με ένα τέρμα διαφορά το οποίο μάλιστα επιτεύχθηκε στα τελευταία λεπτά του επαναληπτικού!- δε βλέπω γιατί να μη συμβεί απέναντι στη ‘Βέκια Σινιόρα’ που φυσικά αποτελεί μια από τις πρώτες διδάξασες του ‘κατενάτσιο’ και ειδικεύεται στην ορθή εφαρμογή του! Πολλώ δε μάλλον που πέραν της αποδεδειγμένα καλής αμυντικής λειτουργίας ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και τις επιθετικές (τόσο οργανωτικές όσο και εκτελεστικές ) αρετές της ομάδας από το Τορίνο με πλειάδα επιθετικογενών ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης να φιλοξενείται στις τάξεις της. Πίρλο, Πογκμπα, Τέβεζ, Μοράτα μερικά μόνο από τα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό..Σε ότι αφορά το άλλο ζευγάρι εκτιμώ ότι τον πρώτο λόγο για την πρόκριση τον έχουν οι Καταλανοί οι οποίοι απότ τότε που η πυραυλοκίνητη τριπλέτα που διαθέτουν στην επίθεση (Νειμάρ , Σουάρεζ, Μέσι) έχει αρχίσει να συγχρονίζεται-συντονίζεται επαρκώς και να βρίσκει τα πατήματα της θυμίζουν ομάδα..από άλλον πλανήτη! Από την άλλη η θεαματικότατη Μπάγερν είναι..οδοστρωτήρας στο ‘Αλιάνζ Αρίνα’ συχνά όμως φέτος χάνει αρκετά από τη δυναμική της όταν αγωνίζεται εκτός έδρας (πόσο μάλλον όταν αυτή η έδρα ονομάζεται.. Καμπ Νου ε? ) ενώ η άμυνα της δεν είναι πάντα αυτό που λέμε .. συνώνυμο φερεγγυότητας!
Σε κάθε περίπτωση νομίζω θα απολαύσουμε συγκλονιστικούς και αμφίρροπους ημιτελικούς (δυστυχώς βέβαια με το θέαμα να θυσιάζεται στο βωμό της τακτικής κάτι που όμως σε τοσο υψηλό επίπεδο δεν είναι τόσο δυσάρεστο, αφού τέτοιου βεληνεκούς παίκτες μπορούν με μια ενέργειά τους και μόνο να αλλάξουν τη ροή του αγώνα και να αφήσουν παράλληλα και το θεατή..άφωνο) ενώ οι προκρίσεις λογικά θα κριθούν στις λεπτομέρειες και για αυτόν τον λόγο νομίζω όσοι είναι .καρδιοπαθείς.. καλό θα είναι να απομακρυνθούν από τις οθόνες!!!Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε μακάρι η απόλαυση αυτή να συνοδευτεί και από κέρδος για τις τσέπες μας ,καθώς και να θέλεις δε γίνεται να μη δείς αυτές τις αναμετρήσεις και από στοιχηματική σκοπιά!

Αθλητήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου