Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

MAΘΗΜΑΤΑ..ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ (ΑΘΛΗΤΗΡΙΟΣ)

   Αφήνοντας πίσω ένα γεμάτο από ευρωπαϊκές διοργανώσεις στοιχηματικό (και όχι μόνο) τριήμερο , συναντούμε ένα σ/κ πλήρους (ως είθισται άλλωστε) στοιχηματικής δράσης οπότε.. super league εν όψει και ουσιαστικά δεν παίρνουμε ανάσα. Όχι φυσικά πως τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν προσφέρουν ευκαιρίες για να ασχοληθούμε κάθε άλλο απλώς μετά την ευρωπαϊκή περιπλάνηση μεσοβδόμαδα δε σας κρύβω πως νοστάλγησα λίγο την..εγχώρια διοργάνωση, έστω  με τα ευτράπελα και τις χρόνιες παθογένειες που  τη χαρακτηρίζουν!
Ας δούμε λοιπόν που αξίζει να σταθούμε :

-          Χρονικά , πρώτο έρχεται το παιχνίδι Παναιτωλικός-Καλλονή το μεσημέρι του Σαββάτου (201) Θεωρώ ότι μετά από σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων ήρθε η ώρα για τους γηπεδούχους να πάρουν επιτέλους ένα τρίποντο απέναντι σε μια Καλλονή ουσιαστικά σωσμένη άρα σε μεγάλο βαθμό αδιάφορη. Η έδρα τους άλλωστε αποτελέι το μεγαλύτερο ατού για τους Αγρινιώτες! Στο 1.55 ο άσος.
-           
-          Στο παιχνίδι αριθμός 222 του κουπονιού μας Βέροια – Αστέρας Τρίπολης μου..κλείνει το μάτι η καλοπληρωμένη ισοπαλία (3.15 παρακαλώ στον ΟΠΑΠ!! ) Θεωρώ ότι είναι ένα ρίσκο που αξίζει να το πάρει κανείς καθότι οι μεν γηπεδούχοι δεν έχουν σιγουρέψει την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία οριστικά και αδιαμφισβήτητα (αφού μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των πρώτων φετινών αγωνιστικών, παρουσίασαν ένα εντελώς αλλοπρόσαλλο πρόσωπο ) ο δε Αστέρας –σαφώς βέβαια η καλύτερη ομάδα από τις δύο που θα παραταχθούν στο χορτάρι -γνώμη μου δεν έχει λόγο να..καίγεται για το διπλό και να ιδρώσει πολύ για την επιτευξή του! Κακά τα ψέματα όσο και αν μαθηματικά δεν είναι ακόμη τελεσίδικο είναι νομίζω πανθομολογούμενο πως θα κατορθώσει να καταλάβει μια από τις πολυπόθητες 4 θέσεις των play off. Oκ οι δύο πρώτες είναι ..δικαιωματικά κλεισμένες από Παναθηναϊκό και Πάοκ από εκεί και πέρα όμως ο Αστέρας ,με 53 βαθμούς στο τσουβάλι του ως τώρα , έχει χτίσει μια βαθμολογική διαφορά από τους ανταγωνιστές-διώκτες του που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής αλλά η δεδομένη ποιότητα του ρόστερ των Αρκάδων σου δίνει την αίσθηση ότι η διαφορά αυτή θα παραμείνει ως το τέλος. Πιστεύω άλλωστε ,όπως θα εξηγήσω και παρακάτω, ότι το ματς Ατρόμητος- Πας Γιάννενα θα φέρει αποτέλεσμα ευνοϊκό για την ομάδα της Τρίπολης (αποτέλεσμα που θα είναι γνωστό πριν την αναμέτρηση στη Βέροια). Κρίνω  λοιπόν ότι η ισοπαλία βολεύει και τις δύο ομάδες ,  στην Ελλάδα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο το επιθυμητό αποτέλεσμα συνήθως..έρχεται οπότε why not (σε άπταιστα ελληνικά)?  Για..λιγότερο ρισκαδόρους ικανοποιητικό- φυσικά με πολύ μικρότερη απόδοση 1.60 -κρίνεται το αμφίσκορο αφού πρόκειται για δύο ομάδες με αδιαμφισβήτητες αρετές επιθετικά (ορισμένοι από τους χαρισματικότερους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματός μας φιλοξενούνται στις τάξεις των δύο ομάδων) και ειδικά σε ότι αφορά τη Βέροια χτυπητές αμυντικές αδυναμίες (που εν μέρει αντισταθμίζονται από τη δύναμη που δίνει η έδρα στο μακεδονικό σύλλογο = ευκολότερη επίτευξη τερμάτων) .Για να δούμε!! Και αν μας κάτσει..

-          Άλλο ματς που δείχνει να βγάζει σημείο -και όχι μόνο- είναι το Ατρόμητος-Πας Γιάννινα! (218 ο κωδικός του) Ο άσος στο 1.80 ασφαλώς και προς συζήτηση !Οι Περιστεριώτες –αν και αισθητά αποδυναμωμένοι σε σχέση με την περσινή εξαιρετική ομάδα – εξακολουθούν να διαθέτουν από τα πιο αξιόλογα ροστερ στο πρωτάθλημα έχουν σοβαρευτεί αρκετά μετά τη πρόσληψη του Ν.Νιόπλια ενώ εκτός έδρας ο ΠΑΣ δείχνει να χάνει μέρος από τη δύναμή του! Προσωπικά όμως ,έχοντας και εμπιστοσύνη στον Γιάννη Πετράκη, κοουτς των Ηπειρωτών , θα αφήσω ένα μικρό ερωτηματικό για την εμφάνιση του συγκεκριμένου-οπωσδήποτε όμως πιθανού- σημείου  και θα στραφώ στο λογικότατο  κατ’εμέ under έστω και αν χάσω σε απόδοση (προσφέρεται στο 1.60). Εκτιμώ εξαιρετικά πιθανό το σενάριο να παρακολουθήσουμε ένα σφιχτό παιχνίδι με έμφαση  στην τακτική και λίγες επιθετικές προσπάθειες!! Η πεποίθησή μου αυτή αντλείται και από την κρισιμότητα της αναμέτρησης αφού οι δύο ομάδες παλεύουν να μπουν στα play off (τα Ιωάννινα έχουν αυτήν τη στιγμή το προβάδισμα με 50 βαθμούς έναντι 46 των Περιστεριωτών) αλλά και από την αμυντικογενή φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τους δύο προπονητές! Για πιο ..ψαγμένους το no goal στο 1.65 (θα μπορόυσε να πλήρωνε και πιο δελεαστικά) και –κυρίως-  το σύνολο τερμάτων 0-1 (στο 2.70 παρακαλώ) δεν περνούν απαρατήρητα!!
-          Συνεχίζοντας την περιήγηση στα γήπεδα της Ελλαδίτσας μας, στεκόμαστε στην αναμέτρηση Κέρκυρα-Πάοκ όπου προφανώς και δεν μπλέκω με σημείο γνωρίζοντας αφενός την παραδοσιακή αφερεγγυότητα του ‘Δικεφάλου ‘ όταν απομακρύνεται από τη Θεσσαλονίκη και αφετέρου την ..αδιαφορία των γηπεδούχων οι οποίοι έχουν καταφέρει να κατακτήσουν μια ασφαλή μακρία από μπελάδες θέση στη μέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς ταυτόχρονα να προσβλέπουν σε θέση για play off. Ικανοποιητικότατο εδώ το εύρος τερμάτων 2-3 στο 1.80 , ένα σημείο που εμφανίζεται συχνά στα ελληνικά γήπεδα (και το βλεπόυμε αρκετά στο ρεπερτόριο και των 2 ομάδων) και με λίγο παραπάνω επιφύλαξη (ανάλογα με τη μέρα που θα βρεθούν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ! ) δεν είμαι αρνητικός και για οver που πληρώνει το ίδιο. Ισχυρό το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακριβώς 3 γκολ σε αυτό το ματς για εμένα !!

Αυτές είναι οι αναμετρήσεις από Σούπερ Λιγκα στις οποίες βλέπω στοιχηματικό νόημα!  Τη φιέστα τίτλου του Ολυμπιακόυ με το Λεβαδειακό την προσπέρασα χωρίς πολλά πολλά , το ματς του Πανθρακικού με τον Παναθηναϊκό σημείο δε δείχνει να βγάζει, ίσως έχει τύχη το g/g αλλά ούτε και εδώ θα ασχοληθώ ενώ δεν σας κρύβω ότι για κάποιο λόγο ο 1 της φορμαρισμένης Ξάνθης  έναντι του καταδικασμένου, πλην συμπαθούς, Εργοτέλη ενώ δείχνει προφανής δεν..μου γεμίζει το μάτι καθώς διαχρονικά στον θαυματουργό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου βλέπουμε πολλα..εκπληκτικά κ αναπάντεχα αποτελέσματα όσο πάμε προς το ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ποιος μου εγγυάται ότι το αυριανό στα Πηγάδια δν θα είναι ένα από αυτά? Κάθε άλλο θα έλεγα εγώ ξέροντας και το παρελθόν των .. Ακριτών (και ας μη θεωρηθεί σπόντα αυτό)

Υ.Γ. ΤΟ τριήμερο των ευρωπαϊκών μαχών μας άφησε με στοιχηματικά..ανάμεικτα συναισθήματα! Για το chl τα είπαμε , σε ότι αφορά το europa χθες τα πράγματα ήταν συγκριτικά καλύτερα με το μόνο ματς που ουσιαστικά μας..ξέφυγε να είναι αυτό που διεξήχθη στο Βέλγιο όπου περίμενα  1-2 τέρματα από την ποιοτική Μπριζ και ίσως 1 τέρμα από την ..ύπουλη και ουσιαστική Ντνιεπρ , κάτι που δεν συνέβη βεβαίως ποτέ. Ηighlight της βραδιάς φυσικά η ισοφάριση της Φιορεντίνα στο Κίεβο στο 92’ παρακαλώ που ευελπιστώ να έστειλε ταμείο όσους διαβάσατε , αφού είχε προβλεφθεί τόσο το εύρος τερμάτων 2-3 όσο και (εδώ είναι το .. ζουμί ) το ακριβές σκορ 1-1. Η στήλη έπεσε μέσα και στην κόντρα του..χιλιοπαιγμένου 1 της Βολφσμπουργκ με τις ενστάσεις μας να δικαιώνονται απόλυτα.. Ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ

222 ΒΕΡΟΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Χ (3.15) και G/G (1.60)

218 ATROMHTOΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ : ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ UNDER (1.60)
ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ) Ν/G (1.65) , 1  1.80, 0-1 TEΡΜΑΤΑ (2.70)

214 ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ 2-3 ΓΚΟΛ (1.80)  , ΔΕΥΤΕΡEYΟΥΣΑ ΟVER (1.80)

201 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ 1 (1.55)

Καλή επιτυχία σε ότι και αν παίξετε,


Αθλητήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου