Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ας είμαστε...ΡΕΑΛιστές

   
   
  Η τεράστια επιτυχία της Ατλέτικο Μαδρίτης να φθάσει ως τον τελικό του champions league νομίζω έχει προκαλέσει τον θαυμασμό όλων των νηφάλια σκεπτόμενων ποδοσφαιρόφιλων ανά τον πλανήτη , ακόμα και όσων δε συγκαταλλέγονται στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών της. Τυπική περίπτωση ομάδας που αποτελεί πιστό δημιούργημα  του -εξαιρετικού ομολογουμένως- προπονητή της κατάφερε στηριζόμενη στην αδιαλείπτως άριστη αμυντική λειτουργία, τη καυτή έδρα και την ποιότητα των δύο φορ της (την φρεσκάδα του Γκριζμαν σε συνδυασμό με την πείρα από υψηλό επίπεδο του Τόρες ) να αποκλείσει πανάξια, διαδοχικά Μπαρτσελόνα κ Μπάγερν!! Τα δύο δηλαδή φαβορί -στα μάτια των περισσότερων-για την κατάκτηση του τροπαίου , ομάδες που διαθέτουν πολλαπλάσιο μπάτζετ από αυτό των 'ροχιμπλάνκος' κάτι που φυσικά μεταφράζεται σε μεγαλύτερη, τόσο ποικιλία όσο και ποιότητα επιλογών στο ροστερ τους, σε σχέση με την ομάδα του Σιμεόνε. Το ότι αυτό το επίτευγμα κατέστη δυνατό σε διπλές αναμετρήσεις (κάτι που παραδοσιακά ευνοεί τον ισχυρό) κάνει θεωρώ ακόμα πιο αξιέπαινο το κατόρθωμά τους !!

Και φτάνουμε λοιπόν στον τελικό.. Εκτιμώ απεριόριστα την Ατλέτικο Μαδρίτης και όσο για τις αιτιάσεις περί αντιποδοσφαίρου, θυμίζω ότι η προσήλωση στην αμυντική τακτική αποτελέι το μοναδικό τρόπο να διακριθούν ομάδες που υστερούν σε ποιότητα έναντι των αντιπάλων τους..να θυμίσω την εθνική μας και το πόσο..ελκυστικό ποδόσφαιρο έπαιξε στο θρίμαβο της Πορτογαλίας το 2004?  Ο τελικός όμως είναι ,φοβάμαι μια εντελώς άλλη ιστορία. Αντίπαλος η Ρεάλ Μαδρίτης της πλειάδας των αστέρων στο ροστερ της ,μα πάνω από όλα των 10 ευρωπαικών πρωταθλημάτων, συγκομιδή που ασφαλώς..τρομάζει!! Αν ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία του θεσμού θα δούμε ότι πάντοτε σε τελικούς μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα ,το τρόπαιο κατέληγε στα χέρια της ανώτερης -καλύτερης παράδοσης έχουσας ομάδας. Εύκολα η δύσκολα (συνήθως δύσκολα) αλλά πάντα!!  Μιλάμε άλλωστε για μια Ρεάλ η οποία επί Ζιντάν δείχνει να έχει διορθώσει πολύ τα αβίαστα-αφελή αμυντικά λάθη που παρατηρούνταν επί προκατόχων του και τα οποία θα μπορούσε η  δεινή επιθετική γραμμή των συμπολιτών της αν εκμεταλλευτεί..Όσο για τις μονάδες που διαθέτει, κακά τα ψέματα  σχεδόν καθένας από αυτούς είναι ικανός με μια του ενέργεια να αλλάξει τη ροή και την ιστορία ενός αγώνα.. Θα δώσω λοιπόν προβάδισμα για κατάκτηση του chl στους 'μερένχες'  ,ενώ σε ότι αφορά το εύρος τερμάτων η λογική λέει ότι θα δούμε ένα μάλλον κλειστό -συντηρητικό ματς με την επιλογή '2-3 γκολ' να έχει προβάδισμα...

Φυσικά όλες αυτές είναι πολύ πρώιμες σκέψεις, μας χωρίζουν τρεις βδομάδες ως τον μεγάλο τελικό 
θα περιμένουμε να κυκλοφορήσουν οι αποδόσεις και να δούμε πόσο τυχόν απουσίες παικτών θα διαφοροποιήσουν το τοπίο!! Εδώ θα είμαστε , με το καλό , να τα αναλύσουμε όλα!!!


Ζήσης Μπούρτζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου